 |
 |
|
 |
 |
Æggesalat
6 æg hakkes og blandes med purløg og 1/2 pose mayonaise, hak/ mos evt kogt kartoffel i og smag til med salt og peber.
skinkesalat
1 pakke skinke i strimler 1/6 dl hakket løg og en halv pose mayonaise. det hele hakkes/ blendes sammen, smages til med lidt salt og peber. der kan med fordel tilsætts en rest kogt kartoffel, så mætter det mere.
(hakkeren fra tubberware er fantastisk til disse slags salater)
"nutella" x 3
1) 1 dåse butterbeans, 1-2 moden banan, lidt vanilie og en tsk kakaopulver blendes ( evt lidt honing hvis bananen ikke er sød nok eller en banan til) 2) 1 avokado, 6 dadler, 1/2 dåse butterbeans, kakaopulver (evt honing eller
vanilie) 3) 1 Banan, 4 dadler, 1 avokado kakaopulver (evt honong eller vanilie,kardemomme) det hele blendes glat, jo mere modnet tingene er jo sødere
advotella
advotella 2 modne avocadoer (det er vigtigt at avocadoerne er helt modne, så smag og konsistens bliver lige i øjet) 60 g mørk chokolade, 70 % 1 tsk. honning eller sirup 1 spsk. appelsinsaft
1)Del
avocadoerne og fjern stenen. Skrap kødet ud af avocadoerne over i en skål eller minihakker.
2)Tilsæt appelsinsaft og honning Blend til en fin ensartet konsistens.
3)Hak chokoladen og smelt den i en skål
over vandbad. Når chokoladen er smeltet, vendes den i avocadomassen og det hele blandes godt.
4)Smag eventuelt chokoladeblandingen til lidt ekstra honning eller appelsinsaft.
5)Blandingen sættes i køleskab og
er klar efter ca. ½-1 time. Avotellaen kan holde sig ca. 2-3 dage i en tætsluttende beholder på køl.
kartoffel-advokado pålæg
Kartoffel-advocado pålæg Kartoffel-avocado pålæg Ingredienser: 350 g kogte kartofler 1 avocado ½ fed knust hvidløg 100 g kvark salt, peber
Tilberedning: Mos
kartoflerne med hvidløg og avocado og rør kvarken i. Smag til med salt og peber.
figenpålæg
Figenpålæg
til ca 10 prs. 125 g tørrede figner 1 dl kogende vand 50 g tørrede abrikoser 50 g svesker uden sten
Klip enderne af fignerne. Læg fignerne i en skål og hæld dem over med det kogende vand
så det dækker. Lad dem trække i ca. ½ time på køkkenbordet.
Blend alle ingredienserne med lidt af iblødsætningsvandet til konsistensen er smørbar. Stil figenpålægget tildækket
i køleskabet.
Benyt andre tørrede frugter, fx dadler, rosiner eller tørrede tranebær.
kilde. karolines køkken
3 slags smørre pålæg (advokado, fisk og humus)
avocado
pålæg, fiskepålæg,humus 3 slags pålæg
16 stk. Hvad skal du bruge?
Til avokadopålægget
• 1 moden avokado • 1⁄2 æble uden skræl • 1 spsk. A38 eller fromage frais
Til fiskepålægget
1 kogt, stegt eller røget fiskefilet af f.eks. hornfisk, laks, ørred eller makrel
Ca. 4 spsk. fromage frais
Citronsaft
Salt og peber
Til hummuspålægget
• 150 g kikærter • Ca. 1 dl. A38 eller fromage frais • 2 spsk. olie – sesam-, oliven- eller vindruekerneolie • 1–2 fed presset hvidløg • Saft af 1⁄2–1 citron
Hvordan gør du?
Med avokadopålægget
• Mos avocadoen med en gaffel eller en stavblender, og bland groft- revet æble og A38 i.
Med fiskepålægget
• Mos fisken med en gaffel eller stavblender. • Smag fromage fraisen til med citron, salt og peber, og vend fisken i.
Til hummuspålægget
Sæt kikærterne i blød i rigeligt med
koldt vand i mindst 12 timer.
Hæld vandet fra, og skyl kikærterne grunddigt.
Hæld nyt koldt vand ved, og kog kikærterne i ca. 1 1/2 time, til de er
bløde. Brug en stor gryde, da de let koger
over.
Hæld vandet fra, og blend kikærterne med en stavblender.
Tilsæt olie, hvidløg og 1⁄2 dl A38. Blend humusen, til den har en god
smørbar konsistens.
Tilsæt evt.
mere A38, og smag til med citronsaft, salt og peber.
TIP
Sørg for, at rugbrødsmadderne også er en fryd for øjet. Pynt evt. med friske krydderurter, agurkeskiver eller strimler af peberfrugt.
Opskriften
er fra ”Spis, leg og ha’ det godt“. © Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning
brændenælde pesto
brændenælde pesto Velsmagende brændenælde-pesto af naturvejleder Sabine Jensen Brændenælder er kendt som ingrediens både i suppe og te, men det er også muligt at lave en overordenligt velsmagende
brændenælde-pesto, der ikke kun er velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes. Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at slå nældebedet med le eller
plæneklipperen.
Ingredienser: Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud). ½ fed hvidløg. 1 spsk parmesan-ost (efter smag og behag). 3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner. Citronsaft efter behag. Olivenolie efter behag og ønsket konsistens. Lidt salt og peber.
Sådan gør du: Pluk de unge nældeskud (brug handsker). Skyld dem grundigt og overhæld dem med kogende vand
og lad det stå i ca. 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Det hele blendes. Olie og citronsaft tilsættes lidt af gangen til pestoen har en ensartet konsistens
opskriften er fra http://naturguide.dk/velsmagende-braendenaelde-pesto/
mælkebøtte marmelade
Ingredienser: Ca. 4 dl. Mælkebøtteblomster (kun de gule kronblade) 5 dl. Vand 1,25 dl. Sukker 3-4 tsk. Friskpresset citronsaft 2 tsk. Gelatine/stivelse(alt efter hvilke slags du bruger) 2
æbler i store tern, der må godt være kernehus Sådan gør du: æblerne koges ca 25 min under låg, når der er 10-15 min tilbage puttes Mælkebøtteblomsterne i vandet og koges
videre ved svag varme i 10-15 min. Herefter sies blomsterne og æblerne fra og væsken puttes tilbage i gryden. Tilsæt sukker og citronsaft og lad det koge til sukkeret er helt opløst. Herefter tilsættes stivelsen. Prøv
dig lidt frem med mængden. En god måde at tjekke om der er nok stivelse i er ved at tage en teske af marmeladen på en underkop. Så køler det hurtigt af og man kan se konsistensen. Hvis det stadigvæk er helt flydende tilsættes
lidt ekstra stivelse.
Når marmeladen har den ønskede konsistens, hældes det på glas. Husk at skylle glassene med atamon først.
TIPS: Det ser smukt ud, hvis man putter lidt mælkebøtteblomster
(de gule kronblade) i marmeladen lige inden det hældes på glas (de skal lige varmes op 1-2 min).
|
|
 |
|
|
|