varm mad til fx frokost eller aftensmad

Dahl

Indisk Dhal med raita

4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
50 minutter
Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager tilsættes, svits krydderierne af i et minutstid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 45 minutter.

Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast.

Smag til med salt og server i dybe skåle med masser af koriander på toppen, kølig agurkedressing, samt godt hjemmebagt naanbrød

https://www.valdemarsro.dk/dhal-med-raita/

karry suppe med kylling

4 personer

1 pose lækkert og nemt økoloisk rød karryblandning fra rema 100

4 kyllingebryster skåret i tern ca 2x2 cm

3 tsk tomatpure

6dl vand

2 dåser kokosmælk

3 hønsebouillionterninger

evt noget majsstivelse/ sovsejævner

 

Lad kyllinge stykkerne stege i ca 5 min, tilsæt den frosne pose rød karry mix og lad det hele stege ca 5 min. tilsæt alle ingredienserne og lad det små koge i ca 12 min, smag evt til med ekstra karry, salt og peber.

hvis du vil have konsistensen tykkere tilsæt majsstivelse eller soucejævner.

der kan tilsættes æblestykker eller ananas for at søde

kan spises som suppe eller med ris som tilbehør

kartoffelroulade

  • Kartoffel rulade

    Til 2 pers.:

    Bund;
    2 bagekartofler (rives rå)
    2 æg
    Salt
    Peber
    1/2 dl fløde
    Blandes og fordeles på en bageplade i en lige firkant, ca. 1 cm. Bages i ca 25 min. V. 200°

    Fyld;
    1 bagekartoffel koges mør
    1 spsk pesto (grøn eller rød efter smag)
    3 spsk smør
    Salt
    Peber
    Piskes til en ens masse, skal være meget tyk i konsistensen

    Her efter smørres fyld på bund imens begge er varme. Rouladen rulles og pakkes stramt ind i bagepapir.
    Jeg lagde den på køl et par timer og varmede den skiveskårede roulade i et ildfast fad i ca. 10 min. Inden servering.

    Resterne kan bruges som pålæg

falafler i ovn

Falafel med dåse-kikærter

Print Recipe

Serves: 2 personer Cooking Time: 1 time

Ingredients

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk. salt
  • 1 nip peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 æg
  • 2 spsk. rasp
  • 0,5 dl olivenolie

Instructions

1

Hak løg og hvidløg.

2

Skyl kikærterne. Lad vandet dryppe af, så de ikke er for våde.

3

Bland kikærter, løg, hvidløg og persille.

4

Tilføj salt, peber, spidskommen og stødt koriander.

5

Blend ingredienserne.

6

Bland et æg og rasp i.

7

Form 12 falafler af dejen og læg på et bagepapir.

8

Pensl falaflerne med olie.

9

Bag falaflen i cirka 30 minutter ved 200 grader. Vend falaflerne efter 10 og 20 minutter. Pensl ny olie på samtidigt.

 

https://www.frokenkraesen.com/falafel-for-dummies/

| Svar

Nyeste kommentarer

12.01 | 08:36

undskyld jeg først ser din kommentar nu, i er velkommen til at kontakte os, der er mulighed for en plads. 26275753
vh
christina

25.10 | 13:07

Hej Christina
Jeg har en datter fra januar 2019 og vi er lige flyttet til Hillerød fra Sverige, hvis i evt har en åbning i det nye år må vi så komme og kigge?

24.04 | 10:28

Du er velkommen til at ringe på 26275753 eller sende en SMS der er det lidt nemmere at svare.
Deltids plads er meget på hvad der fungere for barnet og os

24.04 | 10:17

Hej Nanna
Du er velkommen til at komme på besøg. Du kan sende en SMS på 26275753 så kan vi finde en dag
Venlig hilsen
Christina