50g gær
8 dl. kærnemælk
500g rugmel groft
500g sigtemel
3 tsk salt
2,25 dl lunken vand
25g gær
1 spsk honning
2 spsk olie
1 tsk salt
100g revet gullerod
1 dl rosiner ( eller andet tørret frugt i stykker fx abricoser, æbler, jobær m.m.)
300g groft rugmel
175g hvedemel
Forklaring:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, honning, salt, reven gulerod og rosiner. Tilsæt melen og ælt det godt igennem, gerne i en køkkenmaskine. Lad dejen hæve et lunt sted i ca 45 min.
Slå dejen igennem og skær den ud i ca. 12 klumper dej, der æltes til aflange små brød. Sæt brødene på en bageplade og efterhæver endnu 30 min.
Rids evt. Brødene og pensel dem med
æg eller vand. Brødene bages 10 - 12 min. ved 200 grader.
Lad brødene køle af på en rist
Nyeste kommentarer
12.01 | 08:36
undskyld jeg først ser din kommentar nu, i er velkommen til at...
25.10 | 13:07
Hej Christina Jeg har en datter fra januar 2019 og vi er lige flyttet til ...
24.04 | 10:28
Du er velkommen til at ringe på 26275753 eller sende en SMS der er det li...
24.04 | 10:17
Hej Nanna Du er velkommen til at komme på besøg. Du kan sende en SM...