privat-pasningsordning-Hillerød

rugbrød

rugbrød med gær

50g gær

8 dl. kærnemælk

500g rugmel groft

500g sigtemel

3 tsk salt

  • Brug gerne røremaskine med dejkroge- på lavest omdrejninger.
  • Gæren udrøres i den lunkne kærnemælk. Derefter tilsættes rugmel og lad maskinen kører indtil melet er optaget, derefter tilsættes sigtemel og salt. Lad røremaskinen køre i små 4 min. Dejen er meget blød. Lad den hæve i skålen et lunt sted ca. 45. min.
  • Kom dejen i en smurt rugbrødsform, brug evt. dejskraber og glat dejen jævnt ud. Efterhæver et lunt sted ca. 30 min.
  • Bagetid ca. 50 min. ved 200 grader C. alm. ovn

mini rugbrød med gullerød og rosiner

2,25 dl lunken vand

25g gær

1 spsk honning

2 spsk olie

1 tsk salt

100g revet gullerod

1 dl rosiner ( eller andet tørret frugt i stykker fx abricoser, æbler, jobær m.m.)

300g groft rugmel

175g hvedemel

 

Forklaring:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, honning, salt, reven gulerod og rosiner. Tilsæt melen og ælt det godt igennem, gerne i en køkkenmaskine. Lad dejen hæve et lunt sted i ca 45 min.

Slå dejen igennem og skær den ud i ca. 12 klumper dej, der æltes til aflange små brød. Sæt brødene på en bageplade og efterhæver endnu 30 min.

Rids evt. Brødene og pensel dem med æg eller vand. Brødene bages 10 - 12 min. ved 200 grader.

Lad brødene køle af på en rist

Nyeste kommentarer

12.01 | 08:36

undskyld jeg først ser din kommentar nu, i er velkommen til at...

25.10 | 13:07

Hej Christina Jeg har en datter fra januar 2019 og vi er lige flyttet til ...

24.04 | 10:28

Du er velkommen til at ringe på 26275753 eller sende en SMS der er det li...

24.04 | 10:17

Hej Nanna Du er velkommen til at komme på besøg. Du kan sende en SM...