privat-pasningsordning-Hillerød

Pålæg/dyppelse/dressing

Æggesalat

6 æg hakkes og blandes med purløg og 1/2 pose mayonaise, hak/ mos evt kogt kartoffel i og smag til med salt og peber.

skinkesalat

1 pakke skinke i strimler 1/6 dl hakket løg og en halv pose mayonaise.

det hele hakkes/ blendes sammen, smages til med lidt salt og peber.

der kan med fordel tilsætts en rest kogt kartoffel, så mætter det mere.

(hakkeren fra tubberware er fantastisk til disse slags salater)

"nutella" x 3

1) 1 dåse butterbeans, 1-2 moden banan, lidt vanilie og en tsk kakaopulver blendes ( evt lidt honing hvis bananen ikke er sød nok eller en banan til)

2) 1 avokado, 6 dadler, 1/2 dåse butterbeans, kakaopulver (evt honing eller vanilie)

3) 1 Banan, 4 dadler, 1 avokado kakaopulver (evt honong eller vanilie,kardemomme)

det hele blendes glat, jo mere modnet tingene er jo sødere

advotella

advotella

2 modne avocadoer (det er vigtigt at avocadoerne er helt modne, så smag og konsistens bliver lige i øjet)
60 g mørk chokolade, 70 %
1 tsk. honning eller sirup
1 spsk. appelsinsaft

1)Del avocadoerne og fjern stenen.
Skrap kødet ud af avocadoerne over i en skål eller minihakker.

2)Tilsæt appelsinsaft og honning
Blend til en fin ensartet konsistens.

3)Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad.
Når chokoladen er smeltet, vendes den i avocadomassen og det hele blandes godt.

4)Smag eventuelt chokoladeblandingen til lidt ekstra honning eller appelsinsaft.

5)Blandingen sættes i køleskab og er klar efter ca. ½-1 time.
Avotellaen kan holde sig ca. 2-3 dage i en tætsluttende beholder på køl.

kartoffel-advokado pålæg

Kartoffel-advocado pålæg

Kartoffel-avocado pålæg
Ingredienser:
350 g kogte kartofler
1 avocado
½ fed knust hvidløg
100 g kvark
salt, peber

Tilberedning:
Mos kartoflerne med hvidløg og avocado og rør kvarken i.
Smag til med salt og peber.

figenpålæg

Figenpålæg til ca 10 prs.

125 g tørrede figner
1 dl kogende vand
50 g tørrede abrikoser
50 g svesker uden sten

Klip enderne af fignerne. Læg fignerne i en skål og hæld dem over med det kogende vand så det dækker. Lad dem trække i ca. ½ time på køkkenbordet.


Blend alle ingredienserne med lidt af iblødsætningsvandet til konsistensen er smørbar. Stil figenpålægget tildækket i køleskabet.

Benyt andre tørrede frugter, fx dadler, rosiner eller tørrede tranebær.

kilde. karolines køkken

3 slags smørre pålæg (advokado, fisk og humus)

avocado pålæg, fiskepålæg,humus

3 slags pålæg

16 stk.
Hvad skal du bruge?

Til avokadopålægget

• 1 moden avokado
• 1⁄2 æble uden skræl
• 1 spsk. A38 eller fromage frais

Til fiskepålægget

1 kogt, stegt eller røget fiskefilet af f.eks. hornfisk, laks, ørred eller makrel

Ca. 4 spsk. fromage frais

Citronsaft

Salt og peber

Til hummuspålægget

• 150 g kikærter
• Ca. 1 dl. A38 eller fromage frais
• 2 spsk. olie – sesam-, oliven- eller vindruekerneolie • 1–2 fed presset hvidløg
• Saft af 1⁄2–1 citron

Hvordan gør du?

Med avokadopålægget

• Mos avocadoen med en gaffel eller en stavblender, og bland groft- revet æble og A38 i.

Med fiskepålægget

• Mos fisken med en gaffel eller stavblender.
• Smag fromage fraisen til med citron, salt og peber, og vend fisken i.

Til hummuspålægget

Sæt kikærterne i blød i rigeligt med koldt vand i mindst 12 timer.

Hæld vandet fra, og skyl kikærterne grunddigt.

Hæld nyt koldt vand ved, og kog kikærterne i ca. 1 1/2 time, til de er

bløde. Brug en stor gryde, da de let koger over.

Hæld vandet fra, og blend kikærterne med en stavblender.

Tilsæt olie, hvidløg og 1⁄2 dl A38. Blend humusen, til den har en god

smørbar konsistens.

Tilsæt evt. mere A38, og smag til med citronsaft, salt og peber.

TIP

Sørg for, at rugbrødsmadderne også er en fryd for øjet. Pynt evt. med friske krydderurter, agurkeskiver eller strimler af peberfrugt.

Opskriften er fra ”Spis, leg og ha’ det godt“. © Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning

brændenælde pesto

brændenælde pesto

Velsmagende brændenælde-pesto af naturvejleder Sabine Jensen
Brændenælder er kendt som ingrediens både i suppe og te, men det er også muligt at lave en overordenligt velsmagende brændenælde-pesto, der ikke kun er velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes. Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at slå nældebedet med le eller plæneklipperen.

Ingredienser:
Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud).
½ fed hvidløg.
1 spsk parmesan-ost (efter smag og behag).
3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner.
Citronsaft efter behag.
Olivenolie efter behag og ønsket konsistens.
Lidt salt og peber.

Sådan gør du:
Pluk de unge nældeskud (brug handsker). Skyld dem grundigt og overhæld dem med kogende vand og lad det stå i ca. 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Det hele blendes. Olie og citronsaft tilsættes lidt af gangen til pestoen har en ensartet konsistens

opskriften er fra
http://naturguide.dk/velsmagende-braendenaelde-pesto/

mælkebøtte marmelade

Ingredienser:
Ca. 4 dl. Mælkebøtteblomster (kun de gule kronblade)
 5 dl. Vand
 1,25 dl. Sukker
3-4 tsk. Friskpresset citronsaft
 2 tsk. Gelatine/stivelse(alt efter hvilke slags du bruger)
2 æbler i store tern, der må godt være kernehus

Sådan gør du:

æblerne koges ca 25 min under låg, når der er 10-15 min tilbage puttes
Mælkebøtteblomsterne i vandet og koges videre ved svag varme i 10-15 min. Herefter sies blomsterne og æblerne fra og væsken puttes tilbage i gryden. Tilsæt sukker og citronsaft og lad det koge til sukkeret er helt opløst. Herefter tilsættes stivelsen. Prøv dig lidt frem med mængden. En god måde at tjekke om der er nok stivelse i er ved at tage en teske af marmeladen på en underkop. Så køler det hurtigt af og man kan se konsistensen. Hvis det stadigvæk er helt flydende tilsættes lidt ekstra stivelse.

Når marmeladen har den ønskede konsistens, hældes det på glas. Husk at skylle glassene med atamon først.



TIPS: Det ser smukt ud, hvis man putter lidt mælkebøtteblomster (de gule kronblade) i marmeladen lige inden det hældes på glas (de skal lige varmes op 1-2 min).

Nyeste kommentarer

12.01 | 08:36

undskyld jeg først ser din kommentar nu, i er velkommen til at...

25.10 | 13:07

Hej Christina Jeg har en datter fra januar 2019 og vi er lige flyttet til ...

24.04 | 10:28

Du er velkommen til at ringe på 26275753 eller sende en SMS der er det li...

24.04 | 10:17

Hej Nanna Du er velkommen til at komme på besøg. Du kan sende en SM...